Saturday, April 18, 2020

Tratamentul cu Remdesivir, bun pentru coronavirus

In cadrul unei conferinte sustinute recent in Beijing, Bruce Aylward, un director general adjunct al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), a declarat ca in acest moment exista un singur medicament despre care se crede ca ar putea avea o eficacitate eala impotriva COVID-19,  denumirea oficiala a acestei tulpini de coronavirus, si acesta este REMDESIVIR

Oficialul OMS a mai adaugat ca studiile clinice pentru remdesivir la om au loc acum si ca rezultatele ar putea fi disponibile in cateva saptamani.

Remdesivir este eficient in tratamentul impotriva virusului covid-19
La acel moment, o companie americana derula impreuna cu autoritatile medicale din China doua studii pentru pacientii care au fost infectati cu coronavirus. Un dintre studii se adreseaza pacientilor aflati in stare severa, iar celalaltul pacientilor cu boala moderata.

Zilele acestea au fost deasemenea publicate rezultatele unui studiu clinic efectuat la Spitalul Universitar din Chicago. In cadrul acestui studiu au fost administrate doze zilnice de remdesivir la 113 persoane care au fost testate pozitiv.

Rezultatele studiului au transmis o nouă undă de optimism. Chiar daca 2 pacienti au murit, datator de sperante este faptul ca unii pacienti nu au mai avut nevoie de ventilatoare la doar o zi dupa inceperea tratamentului cu remdesivir.

Remdesivir este un antiviral folosit pentru a trata Ebola si care se administreaza doar pe cale intravenoasa





No comments:

Post a Comment