Wednesday, April 15, 2020

Sa tinem cont de banca din parc in situatie de urgenta

In primul rand trebuie sa tinem cont ca suntem din nou in stare de urgenta, adica avem un decret prezidential care prelungeste starea de urgenta cu inca 30 de zile pana la 15 mai.

Este mentinuta in continuare inchiderea restaurantelor, cafenelelor si magazinelor altele decat cele alimentare Se mentioneaza o posibila restrictionare de trafic feroviar, maritim, cu metroul sau alte tipuri de transport in comun.

Bine ca au ramas bancile deschise. Un cont bancar este instrumentul fara de care izolarea si carantina nu poate functiona eficient. Ca sa stai in casa, trebuie sa comanzi online, trebuie sa platesti prin cont bancar (card). Chiar daca nu iesi din casa, este recomandat ca sa nu pui mana pe bani, pentru ca ei sunt o principala sursa de infectie. E bine sa platesti cu card si iar a nevoie de un cont bancar functional.

Unitatile comerciale deschise trebuie sa depuna incasari, sa plateasca facturi, salarii, etc. Iarasi ai nevoie de o banca si un cont bancar.
Cont bancar si card sunt necesare pentru plati in situatie de urgenta si izolare

Singurele banci de care nu mai este nevoie sunt cele din parcuri. Parculetul de langa blocul meu a fost inchis accesului public. Eu vad de la balcon ca in dreptul aleilor de acces au aparut niste cordoane 'Acces interzis' asa cum vedem prin filme ca pune Politia. E limpede ca in felul acesta s-a interzis intrarea. Zona este pustie, nu mai sta nimeni pe vreo banca. In parculet este un loc de joaca pentru copii, probabil ca acesta sa fie motivul de care s-a tinut cont in interzicerea accesului.

Ingrijorator este ca daca in fostul decret armata era cea care intervenea doar in anumite situații, in prelungitor sunt stipulate mai multe ocazii, intre care triajele la intrarea sau verificarea documentelor persoanelor care circula. In contul aceste precizari, probabil ca armata o sa fie mai prezenta pe strazi. Nu armata ma ingrijoreaza, ci fapul ca se anticipeaza ca anumite reglementari nu vor fi respectate.

Dar, hai sa incercam fim mai veseli. Am putea chiar un cantec sa cantam. Pe moment, scriu si trag cu urechea la o emisiune TV. S-a nimerit sa fie una foarte utila. S-a dezbatut o problema foarte serioasa precum: 'Pisica si-a deschis cont pe FaceBoook. Ce animale din ograda refuza sa-i accepte cererea de prietenie?". Era normal ca in capul listei sa fie soarecele si cainele. Dar am aflat ca la fel de respingatoare sunt gaina, rata, gasca, porcul, capra si calul.  O pisica trebuie sa tina cont de asta. Daca are ograda cu curte, cu banca, cu animale de companie. Daca este ca ale mele, pisica de bloc, nu trebuie sa tina cont de nicio restrictie.

Dar ce zgomot se aude? Sunt invitat in bucatarie! Acum ca am lamurit-o cu contul pisicii, ma voi bucura in tihna de bucatele pregatite de sotia mea.

No comments:

Post a Comment