Monday, April 6, 2020

Schimb de experienta cu americanii

Mie mi se pare ca lucrurile trebuie luate in foarte serios. Sigur ca acest virus apasa greu asupra noastra, dar nu acesta este primul motiv care ma face sa dau fenomenului o maxima importanta, ci faptul ca sistemul sanitar este facut franjuri si se afla in imposibilitate de a ne proteja cat de cat. Va place sau nu va place, ceea ce va voi spune, dar sa stiti, iubiti contemporani, ca majoritatea dintre noi suntem pe cont propriu. Scapa cine poate si poate sa scape acela care se va proteja cat mai bine si va mai avea si un pic de noroc.

Trebuie sa stam in casa. Am voie sa ies zilnic doua ore la pranz, dar o voi face cat mai rar posibil, si numai in cazuri de extrema necesitate. De Florii si Paste vom fi sufocati de italieni si spanioli plini de virusi pana in maduva oaselor. pe care nimeni nu-i va putea opri sa faca tot ce vor.

Asta fiind situatia trebuie sa gasesc metode de a pierde timpul in mod cat mai interesant si atractiv.

Internetul devine astfel prima optiune. Astazi am luat-o metodic si am reactivat multe din forumurile, blogurile si conturile pe care le abandonasem cu ceva timp in urma. Am fost surprins sa gasesc multi oameni implicati in discutii pe marginea subiectului la zi

Intr-un forum, o discutie cu titlul "Cat de serios este coronavirusul?" antreneaza zeci de indivizi care isi dau cu parerea sau numai descriu ceea ce li se intampla.

In ideea de a lucra cu materialul clientului, a fost distractiv sa citesc postarea unui tip din Colorado. La un moment dat zice el cam asa: "Walmart va incepe sa limiteze accesul clientilor in interiorul magazinelor in functie de suprafata acestora. Mai mult, vor stabili cai de acces obligatorii, astfel incat toti clientii sa se deplaseze pe acelasi traseu si in aceiasi directie". 

Scurt pe doi, ordine si disciplina. In supermagazinele Walmart vor intra un anumit numar de oameni, iar restul vor asteapta cuminti afara. Iese unul, intra altul. Cam asa este si pe la noi. Dar americanul merge mai departe si zice ca in magazin clientii nu mai pot umbla brambura, riscand sa se dea cap in cap la fiecare colt, ci pe trasee bine stabilite si toti in aceiasi directie

Si continua amicul meu din Colorado: "Supermarketul nostru local a stabilit deja culoarul unic pe care se pot deplasa clientii. Asa ei pot verifica si faptul ca fiecare persoana nu va lua mai mult decat un pachet de hartie igienica (atunci cand aceasta se gaseste). Multi au mormait ca nu pot face ce vor ei, dar pana la urma au trebuit sa accepte".

Asta chiar m-a dat pe spate. Frati romani, ne-au ajuns americanii din urma, au lipsa de penurie la hartie igienica! Sta supraveghetorul cu geana pe ei ca nu cumva ia mai mult decat un pachet (un bax probabil) de hartie igienica! Numai ca toate au o limita, si cum America este tara deplinei libertati, supravegherea asta nu poate restrange drepturile clientilor in permanenta, ci numai atunci cand hartia igienica se gaseste la raft.

Compatrioti, fiti cu bagare de seama ca America ne calca apasat pe urme. Parca-i vad peste 2-3 saptamani pe acesti transoceanici stand disciplinati la coada cu cartelele in maini ca sa cumpere 2 sticle de ulei, 2 pungi de faina, 10 oua (ba 12, ca la ei se vand cu duzina), un pachet de zahar si unul de unt. 

N-ar fi exclus sa-i vedem si pe-aici, cu carnetele de notite in maini, scormonind curiosi cum a fost cu un plin de benzina pe luna si cu circulata masinilor din doua in doua duminici.




No comments:

Post a Comment