Saturday, April 4, 2020

Praf de filozofie

Contrar unor pareri,  dupa mine si alti savanti praful se alege atunci este o situatie win-win intre tine si tine-insuti, in sensul ca ori sunteti amandoi de acord ori sunteti amandoi impotriva.

Sa fii de acord cu tine-insuti inseamna sa nu te lauzi ca esti diferit doar asa, de simplu moft si capriciu ca sa impresionezi pe cei din jur. Trebuie sa fii constient de proprile tale nevoi si sa te straduiesti sa le depasesti, sa nu te dai ca esti bogat daca nu esti, sa nu afisezi ca ai gusturi pe care nu le ai, si, mai ales, sa nu minti sau sa-ti modifici atitudinile exact si numai pentru a-i impresiona pe oameni.

Sa fii impotriva a tine-insuti inseamna sa te compari in permanenta cu ceilalti, sa incui practic propria ta imaginatie si sa arunci cheia fara macar sa incerci sa furi cu coada ochiului locul unde a ajuns. Ba chiar sa mergi mai departe si sa compari orice pas, orice idee a ta, orice schita sau proiect final cu creatiile altor persoane. Vei fi uimit sa vezi ce repede isi da duhul ego-ul tau creator.

Bine-bine, o sa-mi ziceti, cu teoria stai bine, numa' practica te omoara. Daca vorbesti de unul singur, n-are cine sa te contrazica.

Uite ca n-aveti dreptate!

Va pot prezenta un caz scoala. Duduia din imagine este, asa cum spuneam, de acord cu ea-insasi dar in acelasi timp este si impotriva. Probabil ca unii dintre voi o vor recunoaste. Si mai probabil ca unii nu vor fi de acord cu mine. Dar chiar si asa eu raman la parerea mea anterior expusa.


No comments:

Post a Comment