Thursday, August 1, 2024

Bolnavii de Covid trebuie dati jos din tren

 

bolnavii de covid trebuie dati jos din tren
Motivand o modificare de regulament ca fiind in acord cu reglementarile europene, Ministerul Transporturilor propune ca ”persoanele care, din cauză de boală, pun în pericol sănătatea celorlalţi călători” să nu mai poată călători cu trenul.

In prezent, in regulament opereaza o masura care prevede ca persoanele bolnave pot călători dacă plătesc rezervarea întregului compartiment. CFR precizează, in comunicatul de marţi 30 iulie, că noua prevedere ţine cont de reglementările europene şi se va aplica de către toţi operatorii de transport pe calea ferată

Primele persoane la care ne duce gandul, avand in vedere si inmultirea acestor cazuri in ultimul timp,  sunt cele care sunt infectate sau prezinta simptomele infectarii cu Covid.

In clar, ar fi vorba despre Articolul 9, alineatul 3, litera b) din OUG 7/2005 prevede:

(3) În tren şi în staţie nu se admit sau pot fi evacuate:

b) persoanele care, din cauză de boală, pun în pericol sănătatea celorlalţi călători, în afară de cazul în care călătoresc cu plata rezervării întregului compartiment. Persoanele care s-au îmbolnăvit pe parcurs şi care necesită intervenţii de urgenţă trebuie să fie transportate până la prima staţie, unde li se acordă îngrijirile necesare. Acestor persoane li se restituie diferenţa dintre tarifele plătite şi cele aferente pentru parcursul efectuat, pentru legitimaţia de călătorie, în condiţiile prevăzute la art. 21.

si care ar fi modificat dupa cum urmeaza

b) persoanele care, din cauză de boală, pun în pericol sănătatea celorlalţi călători. Persoanele care s-au îmbolnăvit pe parcurs şi care necesită intervenţii de urgenţă trebuie să fie transportate până la prima staţie, unde li se acordă îngrijirile necesare. Acestor persoane li se restituie diferenţa dintre tarifele plătite şi cele aferente pentru parcursul efectuat, pentru legitimaţia de călătorie, în condiţiile prevăzute la art. 21

Daca modificarea va fi aprobata, nu va exista loc de intors, bolnavii de Covid trebuie dati jos din tren

Toate bune, doar ca eu unul nu inteleg cum vine chestiunea cu "Persoanele care s-au îmbolnăvit pe parcurs" cum ar fi bolnavii de Covid. De unde s-au imbolnavit ele si cine este responsabil?. Evident s-au imbolnavit din tren si CFR-ul este vinovat. Atunci de ce bolnavii de Covid trebuie dati jos din tren?


No comments:

Post a Comment