Wednesday, July 31, 2024

Cazuri de Covid-19 - Crestere cu 71%

cazuri de Covid-19 in crestere
La nivel mondial, în ultima vreme, s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de COVID-19.

 Astfel, in fiecare lună iulie din ultimii patru ani, epidemiologii de la Centrul American pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au observat o creștere bruscă a cazurilor de COVID-19 și a spitalizărilor.

Fenomen este denumit „valul de vară”. si este asociat cu perioada de vacanta si, surprinzator, cu folosirea mai intensa a aparatelor de aer coditionat

Creșterea recentă a fost atribuită subvariantelor FLiRT, cea mai recentă evoluție a tulpinii Omicron a COVID-19 care a apărut spre sfârșitul anului 2021. Această nouă serie de subvariante este consecința firească a faptului că virusul încearcă noi mutații ale proteinei sale spike - o structură care este esențială pentru capacitatea COVID-19 de a pătrunde în celulele umane, dar care poate, de asemenea, alerta sistemul imunitar uman cu privire la prezența virusului în organism

Si in Romania numarul de cazuri de Covid-19 este in crestere

Marți, 30 Iulie 2024. Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat, că în săptămâna 22 – 28 iulie au fost raportat un numar de  3.446 de noi cazuri de COVID-19. Prin comparatie, acest nivel reprezintă o creştere de 71% faţă de săptămâna precedentă.

Conform acekeiasi organizatii, în 1.082 de cazuri raportate este vorba despre pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare/o altă reinfectare.

Acelasi raport releva nouă decese cauzate de COVID-19, astfel: 8 decese noi și un deces produs în urmă cu mai mult de o săptămână, toate persoanele având comorbidităţi.

Referitor la testele pentru depistare si confirmare, tot INSP mai spune că au fost efectuate 900 teste RT-PCR şi 8.920 teste rapide antigenice, cu 32,9% mai multe decât în săptămâna anterioară. Cum era de asteptat in conformitate cu cresterea ce cazuri anuntata, rata pozitivităţii a fost de 27%, în creştere cu 6%.

Concluzionand asupra datelor, INSP a anuntat ca de la debutul pandemiei, în România au fost raportate 3.539.775 de cazuri de COVID-19. Deasemenea, din cazurile de mai sus, 68.982 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat.

No comments:

Post a Comment