Sunday, August 25, 2024

Dr. Fauci continua recuperarea acasa dupa sase zile de spitalizare

 

muscaturi de tantari infectati
Dr. Anthony Fauci, care a devenit larg recunoscut în 2020 pentru rolul său în consilierea publicului și a fostului președinte Donald Trump în timpul pandemiei de COVID-19, se recuperează în prezent acasă după ce a contractat virusul West Nile.

În urmă cu aproximativ 10 zile, a fost internat în spital după ce a prezentat febră, frisoane și oboseală severă, care sunt câteva dintre simptomele asociate cu virusul West Nile. După șase zile de tratament, a fost externat pentru a continua recuperarea acasă.

Dr. Fauci a menționat că nu este sigur cum a contractat virusul și că a petrecut șase zile în spital. Evaluările medicale au determinat că a fost infectat cu virusul West Nile, cel mai probabil din cauza unei mușcături de țânțar primite în curtea sa. Totuși, se așteaptă o recuperare completă.

Conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), virusul West Nile este de obicei transmis prin mușcături de țânțari infectati (sau ocazional prin păsări infectate). Virusul este prezent în SUA, precum și în alte părți ale lumii.

În ceea ce privește simptomele, persoanele infectate cu virusul West Nile pot experimenta febră, dureri de cap, dureri musculare, vărsături, diaree sau erupții cutanate.

Deși în prezent nu există un vaccin pentru virusul West Nile, oamenii se pot proteja evitând zonele în care țânțarii sunt prezenți și luând măsuri pentru a preveni pătrunderea acestora în locuințe. De asemenea, se recomandă utilizarea repelentelor împotriva insectelor și purtarea de mâneci lungi sau pantaloni pentru a reduce riscul de muscaturi de țânțari infectati.

No comments:

Post a Comment