simptomele covid actuale |
Simptomele Covid actuale sunt încă legate de varianta Omicron, în principal sub-varianta sa JN.1.
Cu totii stim ca virusul Covid mai circulă în 2024. Simptomele bolii au evoluat de la apariția ei la sfarșitul anului 2019. După semne în principal respiratorii care duc în cele mai grave forme la pneumonie fatală, infectia seamana astazi cu o raceală puternică sau chiar cu una grava, o gripa cand foarte des curge nasul și este prezenta o tuse suparatoare. Simptomele Covid actuale au devenit mai puțin severe pe parcursul variantelor, dar inca se poate ajunge la situatii extreme. Daca aveti impresia ca prezentati simptome de Covid-19, consultati-va imediat medicul, El va trage o concluzie si va putea prescrie medicamente si, daca starea dumneavoastră o cere, chiar un concediu medical.
Care sunt semnele clinice care sugerează Covid?
Conform parerilor din domeniu, semnele clinice sugestive pentru Covid-19 sunt:
- infecție respiratorie acută cu febră sau senzație de febră,
- astenie inexplicabilă (oboseală);
- mialgie inexplicabilă;
- dureri de cap în afara unei patologii migrenoase cunoscute,
- anosmie sau hiposmie cu sau fără rinită asociată,
- ageuzie sau disgeuzie,
- odinofagie
► La persoanele de 80 de ani sau peste: deteriorarea stării generale; caderi repetate, aparitia sau agravarea tulburarilor cognitive, sindromul confuzional; diaree, decompensarea unei patologii anterioare.
► La copii: toate semnele mai sus menționate în populația generala; deteriorarea starii generale; diaree ; febra izolata la copiii sub 3 luni.
► La pacientii aflati in situatii de urgenta sau terapie intensiva: tulburări recente ale ritmului cardiac, leziuni miocardice acute; evenimente tromboembolice grave.
In trei ani și jumătate de circulație a virusului, medicii au observat si alte simptome, care de care mai deosebite decat precedentele.
La unii pacienți simptomele Covid actuale se manifesta intr-un mod total neobisnuit. Astfel, au apărut niste leziuni pe degetele de la picioare, care apoi s-au umflat si au devenit violet-albastrui ca in cazul unor degeraturi. Dacă extremitatile sunt punctele cele mai afectate de această albastrire, un studiu de la Universitatea Britanică din Leeds a descris in august anul trecut cazul unui pacient de 33 de ani, suferind de Covid-19, ale cărui picioare au devenit albastre asemenea unor degeraturi fara ca temperaturile scazute să fie cauza. . Pe talpi i-au aparut eruptii când statea in picioare, eruptii care au dispărut cand s-a întins la orizontala. De asemenea, s-a plans de o senzație de greutate la picioare, insotita de mancarime și furnicaturi. Potrivit studiului, această manifestare este consecinta unei disfunctii a sistemului nervos autonom, initiată de virus.
(continuare intr-o postare viitoare)
Daca doriti sa aflati mai multe despre simptomele Covid actuale, lasati un comentariu si vom reveni
No comments:
Post a Comment