Thursday, March 14, 2024

Consideratii in urma unor studii privind vaccinul impotriva Covid-19

The Hill: Cel mai mare studiu despre COVID leagă vaccinurile cu potențiale efecte adverse

Un nou studiu asupra vaccinurilor COVID-19 care a analizat aproape 100 de milioane de persoane vaccinate in 8 tari, a confirmat legăturile observate anterior ale vaccinurilor cu riscuri crescute pentru anumite efecte adverse, inclusiv miocardita și sindromul Guillain-Barré. Studiul a fost realizat de proiectul Global COVID Vaccine Safety și a luat în considerare 99.068.901 de persoane vaccinate din opt țări: Argentina, Australia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Noua Zeelandă și Scoția.

Radioul public din Minnesota: Revizuirea statisticilor privind decesul COVID in considerare ca cifrele oficiale ar putea fi mai mici decat in realit

Decesele cauzate de COVID-19 din Statele Unite au fost probabil subestimate în statisticile oficiale în primele 30 de luni ale pandemiei, potrivit unei noi lucrări științifice a unei echipe naționale care include un cercetător de la Universitatea din Minnesota.

The Washington Post: Relaxarea masurilor privind izolarea purtatorilor de Covid ingrijoreaza persoanele vulnerabile

Preocupările în rândul persoanelor vulnerabile din punct de vedere medical sunt în creștere, deoarece Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor se pregătesc să renunțe la recomandarea de lungă durată ca cei cu covid să se izoleze timp de cinci zile. Persoanele cu sistemul imunitar compromis se tem că colegii de munca se vor intoarce la birou cat timp sunt inca contagiosi. 

CIDRAP: Datele canadiene arată o eficacitate moderată spre medie a vaccinului impotriva COVID si gripei

Datele Canadian Sentinel Practitioner Surveillance Network (SPSN) dezvăluie ca vaccinul antigripal este eficient in proporție de 63% împotriva infecției medicale cu tulpina de gripă A H1N1 și 40% impotriva H3N2.

No comments:

Post a Comment