Wednesday, February 7, 2024

Testul pentru Covid-19

In primul rand, testarea pentru COVID-19 este esențială pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Dar există si cateva câteva situații speciale în care este esențial să fiti testat, si anume:

  • Dacă aveți simptome de COVID-19,
  • Dacă ați fost în contact strâns cu cineva care a fost infectat cu coronavirus, Totusi, dacă nu prezentați niciun simptom, atunci este important să așteptați cel puțin 5 zile după expunere înainte de testare. Dacă testați prea devreme, rezultatele dvs. pot fi inexacte.
  • Înainte de a intra în contact cu cineva care are un risc ridicat de simptome severe in cazul infectarii cu COVID-19.

Tipuri de teste

În unele cazuri, este posibil să fiti în continuare testat pozitiv pentru COVID-19, chiar dacă simptomele s-au atenuat. Aceasta depinde de tipul de test pe care l-ați folosit. Sunt utilizate două tipuri principale de teste pentru a verifica dacă ați fost sau nu infectat cu coronavirus. 

Acestea sunt:

Testele NAAT: acestea sunt de obicei cele mai fiabile pentru persoanele cu și fără simptome. Acestea, cum ar fi testele bazate pe PCR, pot detecta materialul genetic al coronavirusului. Acest material genetic poate rămâne în corp până la 90 de zile după ce ati fost infectat, chiar dacă nu mai sunteti contagios. Aceasta înseamnă că utilizarea unui test NAAT nu este recomandată dacă știți că ați fost infectat cu coronavirus în ultimele 90 de zile.

Teste cu antigen: un test cu antigen poate detecta antigeni de la coronavirus. Antigenele sunt substanțe care provoacă un răspuns din partea sistemului imunitar. Acest tip de test este mai puțin specific, mai ales pentru cei care nu prezintă simptome. Cu toate acestea, este o alternativă excelentă dacă ați fost deja infectat cu coronavirus în ultimele 90 de zile. Cu toate acestea, este o alternativă excelentă dacă ați fost infectat cu coronavirus în ultimele 90 de zile. Este recomandat să efectuați câteva dintre aceste teste pe o anumită perioadă pentru a vă asigura că nu ați fost infectat.

No comments:

Post a Comment