Friday, February 23, 2024

Dacă aveti diaree, poate fi Covid-19, varianta JN.1

Dacă aveti diaree de câteva zile, poate fi Covid-19

Da, această tulburare intestinală se numara printre simptomele coronavirusului. Și noua variantă JN.1, acum in crestere, este o confirmare a acestui lucru.

Care sunt riscurile?

Risc de deshidratare

Nu este cazul sa intrați în panică, deshidratarea nu va duce la forme grave. Acest lucru este evident deoarece numărul de spitalizări provocate de JN.1 rămâne foarte scăzut.

Nu sunt riscuri deosebite… cu excepția anumitor categorii de populație. Diareea poate provoca deshidratare la sugari, vârstnici sau persoane foarte fragile dar și disconfort și consecințe care pot merge până la insuficiență renală.

Risc de decompensare

Diareea le poate destabiliza, de asemenea, sănătatea. Uneori, persoanele în vârstă nu mor din cauza infecției cu Covid-19 sau a insuficienței respiratorii, ci din cauza decompensarii bolii lor preexistente din cauza dezechilibrului unei stări de sănătate precare.

Risc de diagnosticare întârziată

Medicii de urgență și medicii de boli infecțioase sunt perfect conștienți de aceste cazuri care pot fi ușor confundate cu gastroenterita. Mai rar, dar este posibila si confundarea cu o formă severă de pneumonie (infecție la nivelul plămânilor) cauzată de bacteria Legionella.


No comments:

Post a Comment