Friday, February 9, 2024

Rafila: La nivelul Romaniei a scăzut acoperirea vaccinală contra gripei

 Potrivit unu raport prezentat joi 08 februarie de Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, la conferința cu tema "Informarea susține vaccinarea" în prezent, in Romania acoperirea vaccinală împotriva gripei este undeva în jur de 80%, iar cepriveste cea de-a doua doza a vaccinului rubeolă-rujeolă-oreion acoperirea este de puţin peste 60%.

Dupa opinia Ministrului, '2008 a fost anul în care a început o scădere progresivă a acoperirii vaccinale cu celelalte produse care se administrau copiilor în mod obişnuit." Acest trend descrescător s-a păstrat si in prezent. 

In cadrul conferintei amintite, Ministrul Rafila a precizat ca dupa parerea sa  'este clar că eşecul campaniei din 2008 a produs această neîncredere, ulterior au fost şi alte incidente, alte situaţii - vaccinarea COVID şi acolo a fost o parte de informare care a lipsit".

Totusi, a precizat Ministrul, creşterea acoperirii vaccinale se poate face cu siguranta printr-o campanie continuă de informare care să se realizeze împreună cu screeningul. 

In prezent se lucreaza la procedura de screening. Apoi, vaccinarea s-ar putea extinde în farmacii, însă acest lucru trebuie să se facă treptat, pe măsură ce creşte şi pregătirea profesională a farmaciştilor în domeniul vaccinologiei'

No comments:

Post a Comment