Sunday, May 3, 2020

Remdesivir autorizat in SUA pentru tratamentul pacientilor cu Covid-19

 Conform Agentiei Reuters, Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) din SUA a autorizat folosirea medicamentului antiviral Remdesivir pentru tratamentul pacientilor care au fost infectati cu coronavirus. Autorizatia a fost primita in regim de urgenta si deschide calea catre o utilizare mai larga a medicamentului in mai multe spitale din Statele Unite ale Americii.

Autorizația FDA se aplica acelor pacienti aflati in spitalizare cu forma severa care au nevoie suplimentara de oxigen.

Medicamentul, care este administrat prin perfuzie intravenoasa s-a dovedit a fi eficient in recuperarea pacientilor care au coronavirus si a funcționat mai eficient atunci cand a fost administrat in stadiile mai de inceput ale infectiei.

Remdesivir a fost aprobat pentru tratamentul pacientilor infectati cu coronavirus in forma grava

Remdesivir a fost folosit anterior fara succes ca tratament pentru Ebola. El este incercat impotriva COVID-19, deoarece este conceput pentru a dezactiva mecanismul prin care anumiți virusi, inclusiv noul coronavirus, se multiplica in organism si poate dezactiva sistemul imunitar al gazdei.

Medicamentul Remdesivir este produs de catre compania farmaceutică Gilead Sciences. In cadrul unei intalniri la Casa Alba cu președintele Donald Trump, directorul executiv al companiei, Daniel O’Day, a caracterizat autorizarea medicamentului ca fiind un prim pas important in lupta cu Covid-19 si a declarat ca organizatia sa va dona 1,5 milioane de flacoane de medicament care vor ajuta la recuperarea a cel putin 140.000 de pacienti.

No comments:

Post a Comment